شناسایی شاخص های قابلیت های خدماتی در صنعت بانکداری با استفاده از روش دلفی فازی: تجزیه و تحلیل شاخص ها با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی

  • داود خسروانجم 1
  • امیر پورقلی 2
  • علیرضا عباسی فرید 3
  • سرور حیدری اغجیوان 4
  • 1 دکترای مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
  • 2 گروه حسابداری، دانشکده اقتصاد و حسابداری، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
  • 3 پست دکترای حرفه ای مدیریت عالی کسب و کار
  • 4 دانشجوی دکترای علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, دوره 5 شماره 18 (1400) , صفحه 34-46
چاپ شده: 1400-08-29

چکیده

تشخيص موقعيت رقابتي منوط به شناسايي منابع ایجاد رقابت­پذیری است. از دیدگاه مبتنی برمنابع، ارائه خدمات بطور عمده به منابع و قابلیت­های سازمان بستگی دارد تا در بلندمدت مزیت رقابتی پایدار را ایجاد نماید. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی و تعیین قابلیت­هایی است که بیشترین تأثیر را در مزیت رقابتی صنعت بانکداری بوجود می­آورند. براساس دیدگاه مبتنی بر منابع، ابعاد و قابلیت­های خدماتی شامل قابلیت­های مدیریتی، سازمانی، بازاریابی و کیفیت خدمات به صورت جامع از طریق مطالعه اسنادی و به کمک روش دلفی فازی و نظر 10 نفر از خبرگان شناسایی شدند. جهت شناسایی قابلیت­هایی که بیشترین مزیت رقابتی را برای صنعت بانکداری به ارمغان می­آورند از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی بهره گرفته شد. نتایج نشان داد قابلیت­های مدیریتی نسبت به دیگر قابلیت­ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و ترکیب ارزش­ها و نگرش­های تیم مدیریت عالی برای وظایف­ها و تصمیمات سازمانی و همچنین انتظارات مشتریان از فرآیندها و خدمات با کیفیت، دارای اهمیت ویژه­ای هستند.

کلمات کلیدی: قابلیت های خدماتی، مزیت رقابتی، صنعت بانکداری، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی.

ارجاع به مقاله
خسروانجم د., پورقلی ا., عباسی فرید ع., & حیدری اغجیوان س. (1400). شناسایی شاخص های قابلیت های خدماتی در صنعت بانکداری با استفاده از روش دلفی فازی: تجزیه و تحلیل شاخص ها با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی. نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, 5(18), 34-46. Retrieved از https://www.majournal.ir/index.php/ma/article/view/1040

  • دفعات مشاهده مقاله: 321
  • دفعات دانلود مقاله کامل : 259