تدوین استراتژی منابع انسانی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان با استفاده از رویکرد تحلیل عوامل استراتژیک (SWOT) و ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM)
- 1 کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- صنایع غذایی دانشگاه صنعتی شریف، مدیر تضمین کیفیت شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلا
- 2 کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان
- 3 کارشناسی ارشد مدیریت، قائم مقام شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان
- 4 کارشناسی ارشد مدیریت، مدیر اداری و منابع انسانی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان
چکیده
شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان یکی از واحدهای شرکت سهامی صنايع شیر ایران، بزرگترين توليد كننده محصولات لبني در استان گيلان است که ماموریت منابع انسانی آن مديريت فرآيندهاي برنامه ريزي، تأمين، بكارگيري، نگه داشت، ارزيابي عملكرد و توسعه سرمايه هاي انساني با استفاده از راهكارهاي بهينه و افراد متعهد و متخصص می باشد، با استقرار سیستم مدیریت استراتژیک منابع انسانی کلیه فعالیت های موثر بر رفتار کارکنان در برانگیختن آن ها به طراحی واجرای نیازهای استراتژیک شرکت، شناسایی می شوند و هدف اساسی مدیریت استراتژیک منابع انسانی، خلق قابلیت استراتژیک از طریق تضمین از این نکته است که سازمان از کارکنان ماهر، متعهد و با انگیزه برای تلاش در راستای حصول به مزیت رقابتی پایدار برخوردار است. شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان با هدف ایجاد حس هدفمند و جهت دار بودن در محیط های اغلب پرتلاطم استراتژی منابع انسانی را تدوین نموده است تا بدین وسیله نیازهای تجاری سازمان و نیازهای فردی و گروهی کارکنانش، از طریق طراحی و اجرای برنامه ها و سیاست های منسجم و عملی منابع انسانی تامین شود. در این مقاله ابتدا به معرفی روش تحلیلی SWOT و سپس ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (IFE) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (EFE) تعیین شدند که بر اساس آن مشخص گردید که جایگاه استراتژیک منابع انسانی شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان در موقعیت تهاجمی قراردارد و در ادامه اطلاعات ماتریس های IFE و EFE را وارد ماتریس SWOT نمودیم و استراتژیهای ترکیبی را تعیین نمودیم و با استفاده از ابزار ماتریس کمی برنامه ریزی استراتژیک (QSPM) استراتژی های تعیین شده بر اساس الویت و اهمیت مرتب شدند که به ترتيب عبارتند از: توسعه دانش و مهارت کارکنان، توسعه شغلی کارکنان، ارتقاء سطح سلامت و ایمنی کارکنان، بهبود سطح انگیزشی کارکنان، بهبود سطح حقوق و مزایا و گسترش استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی.
- دفعات مشاهده مقاله: 608
- دفعات دانلود مقاله کامل : 675