تأثیر تصویر برند، انتظارات مشتریان و کیفیت خدمات بر رضایت مشتریان و وفاداری مشتریان با نقش میانجی ارزش درک شده (مورد مطالعه: شرکت ایران خودرو)

  • حمید صابریان 1
  • سید جلیل میرمیران 2
  • 1 کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ايران
  • 2 دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ايران
نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, دوره 5 شماره 18 (1400) , صفحه 29-44
چاپ شده: 1400-08-25

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر تصویر برند، انتظارات مشتریان و کیفیت خدمات بر رضایت مشتریان و وفاداری مشتریان با نقش میانجی ارزش درک شده در شرکت ایران خودرو با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه مشتریان ایران خودرو در سال 1399 بودند. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران، 384 نفر تعیین گردید. به منظور سنجش متغیرهای مورد استفاده در پژوهش از پرسش­نامه حسین و همکاران (2014) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسش­نامه مورد تأیید متخصصان و استاد راهنما قرار گرفته است. پايايي پرسشنامه با توجه محاسبه ضريب آلفاي كرونباخ مورد تأئید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی (مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که کیفیت خدمات، انتظارات مشتریان، تصویر ذهنی بر رضایت مشتریان تأثیر دارد. نتایج همچنین نشان داد که ارزش های درک شده بر رضایت مشتریان تأثیر دارد. نتایج نیز حاکی از آن بود که رضایت مشتریان بر وفاداری مشتریان و شکایت مشتریان تأثیر دارد. در نهایت نتایج نشان داد که شکایت مشتریان بر وفاداری مشتریان تأثیر دارد. نتایج نیز نشان داد که ارزش درک شده نقش میانجی را در رابطه بین کیفیت خدمات و تصویر ذهنی مشتری با رضایت مشتریان دارد.

کلمات کلیدی: تصویر برند، انتظارات مشتریان، کیفیت خدمات، رضایت مشتریان، وفاداری مشتریان، ارزش درک شده

ارجاع به مقاله
صابریان ح., & میرمیران س. ج. (1400). تأثیر تصویر برند، انتظارات مشتریان و کیفیت خدمات بر رضایت مشتریان و وفاداری مشتریان با نقش میانجی ارزش درک شده (مورد مطالعه: شرکت ایران خودرو). نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, 5(18), 29-44. Retrieved از https://www.majournal.ir/index.php/ma/article/view/1025

  • دفعات مشاهده مقاله: 647
  • دفعات دانلود مقاله کامل : 480