شناسایی مولفه های شایستگی کارکنان در حال حاضر با 20 سال گذشته

  • سید سجاد فضلیان 1
  • غلام سجادی خواه 2
  • 1 دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج،یاسوج، ایران
  • 2 دانشیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, دوره 8 شماره 28 (1403) , صفحه 1192-1203
چاپ شده: 1403-03-31

چکیده

شایستگی کارکنان در حال حاضر نسبت به 20 سال گذشته تغییراتی را تجربه کرده است. مولفه‌های اساسی شایستگی کارکنان از تعلیم و تربیت، تجربه کاری، شخصیت و شخصیت‌پردازی و ارتباطات مؤثر. با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات در صنعت، نیاز به دانش و تخصص در حوزه‌های مختلف افزایش یافته است و کارکنان باید توانایی‌های فنی و حرفه‌ای خود را به روز نگه دارند. همچنین، تجربه کاری نقش مهمی در شایستگی کارکنان ایفا می‌کنند و تجربه کاری باعث می‌شود کارکنان بتوانند با چالش‌ها و مسائل مختلف در محیط کار بهتر عمل کنند و راه‌حل‌های بهتری را ارائه دهند. هدف از این پژوهش شناسایی مولفه های  شایستگی کارکنان در حال حاضر با 20 سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است،بدین منظورتعیین و انتخاب شاخص ها با بهره گیری ادبیات تحقیق و مصاحبه اکتشافی به همراه نظر سنجی از 12 نفر از مدیران آموزش و پرورش یاسوج انجام شده است، از روش نمونه­گیری هدفمند و با نمونه­گیری نظری به اشباع نظری رسیده و سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد بررسی و مدل پاردایمی ساخته شده است.یافته های پژوهش نشان از انواع عوامل علی، پدیده محور، راهبردها، مداخله گر، زمینه ای و پیامدها بوده که با توجه به رویکرد تحقیق، مدل تحقیق در سطح ابعاد و مولفه های مورد بررسی و اعتبار سنجی در مرحله کیفی انجام پذیرفت. عوامل علی شامل تعیین سطح شایستگی کارکنان،عوامل محوری شامل ارتقای شایستگی کارکنان، عوامل زمینه ای شامل شایستگی کارکنان عوامل مداخله گر شامل افزایش شایستگی کارکنان، عوامل پیامد شامل تقویت شایستگی کارکنان بوده است.

کلمات کلیدی: مولفه های شایستگی، کارکنان، شایستگی کارکنان، سازمان.

ارجاع به مقاله
فضلیان س. س., & سجادی خواه غ. (1403). شناسایی مولفه های شایستگی کارکنان در حال حاضر با 20 سال گذشته. نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, 8(28), 1192-1203. Retrieved از https://www.majournal.ir/index.php/ma/article/view/2330

  • دفعات مشاهده مقاله: 101
  • دفعات دانلود مقاله کامل : 138