بررسی تاثیرنوآوری باز بر مزیت رقابتی پایدار با در نظر گرفتن نقش یادگیری سازمانی، دوسوتوانی و ظرفیت مدیریت دانش (مورد مطالعه: دانشگاه علوم پزشکی یزد)

  • محسن فرقانی 1
  • نسرین شفیعی 2
  • 1 استادیار دانشگاه پیام نور یزد، یزد، ایران
  • 2 دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مدیریت دولتی، گرایش رفتار سازمانی، دانشگاه پیام نور یزد، یزد، ایران
نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, دوره 8 شماره 29 (1403) , صفحه 1252-1271
چاپ شده: 1403-06-16

چکیده

نوآوری باز به عنوان عامل حیاتی برای سازمانها جهت ایجاد ارزش و مزیت رقابتی است. از طرفی نقش ظرفیت مدیریت دانش در سازمانها، به ما نشان خواهد داد که کار را از نخستین روز هفته چگونه آغاز میکنیم تا دانش در سازمان ما کاراتر، و بر آن اساس بتوان با استفاده از فن آوری، خلاقیت و نوآوری در بهبود کارآیی و اثربخشی فرآیندهای سازمان گامهای مؤثری برداشت. هدف از این تحقیق بررسی تاثیرنوآوری باز بر مزیت رقابتی پایدار با در نظر گرفتن نقش یادگیری سازمانی، دوسوتوانی و ظرفیت مدیریت دانش در علوم پزشکی یزد است. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی و کاربردی و از نوع مطالعات کمی و کیفی می باشد در این پژوهش با توجه به اینکه از پرسشنامه استفاده می‌شود؛ لذا پژوهش از نوع میدانی هست. تحقیق حاضر ازنظر هدف تحقیقی در دسته تحقیقات توصیفی با مشخصه پژوهش پیمایشی و تحلیل همبستگی میباشد. برای بررسی پیشینه تحقیق از روشهای کتابخانه‌ای (نظیر اینترنت، کتب دانشگاهی مرتبط، مقالات مربوطه) استفاده می شود در روش میدانی این پژوهش نیز از پرسشنامه استفاده میگردد. جامعه مورد نظر شامل 150 نفر را تشکیل میدهند. برای به دست آوردن حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری فرمول کوکران استفاده می­شود. نتایج نشان داد که دوسوتوانی سازمانی متعادل (OAB )به طور مثبت رابطه بین نوآوری باز و مزیت رقابتی پایدار را میانجی گری می کند. ظرفیت مدیریت دانش به طور مثبت رابطه بین نوآوری باز و یادگیری استخراجی را تعدیل می کند. ظرفیت مدیریت دانش به طور مثبت رابطه بین نوآوری باز و یادگیری اکتشافی را تعدیل می کند. ظرفیت مدیریت دانش به طور مثبت رابطه بین نوآوری باز و دوسوتوانی سازمانی متعادل را تعدیل می کند.

کلمات کلیدی: نوآوری باز، مزیت رقابتی پایدار، یادگیری سازمانی، دوسوتوانی، ظرفیت مدیریت دانش، علوم پزشکی یزد

ارجاع به مقاله
فرقانی م., & شفیعی ن. (1403). بررسی تاثیرنوآوری باز بر مزیت رقابتی پایدار با در نظر گرفتن نقش یادگیری سازمانی، دوسوتوانی و ظرفیت مدیریت دانش (مورد مطالعه: دانشگاه علوم پزشکی یزد). نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, 8(29), 1252-1271. Retrieved از https://www.majournal.ir/index.php/ma/article/view/2757

  • دفعات مشاهده مقاله: 126
  • دفعات دانلود مقاله کامل : 136