بررسی رابطه بین هویت‌سازمانی با سکوت سازمانی کارکنان با توجه به نقش میانجی صداقت سازمانی (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی)

  • وحید میرزایی 1
  • فاطمه عبداله زاده نامانلو 2
  • 1 استاديار گروه مديريت، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامي، بجنورد، ايران
  • 2 دانشجوی دكتري تخصصی، گروه مديريت دولتي، دانشگاه آزاد اسلامي، بجنورد، ايران
نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, دوره 8 شماره 31 (1403) , صفحه 1759-1782
چاپ شده: 1403-11-30

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی بررسی رابطه بین هویت‌سازمانی با سکوت سازمانی کارکنان با توجه به نقش میانجی صداقت سازمانی انجام گرفت. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی با استفاده از روش‌های مدل‌یابی معادلات ساختاری می‌باشد. جامعه آماری کلیه کارکنان تامین اجتماعی خراسان شمالی بود که تعداد 120 نفر با استفاده از فرمول کوکران به‌عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. روش نمونه‌گیری تصادفی ساده بود. اطلاعات موردنیاز در بخش نظری از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و داده‌های موردنیاز در جهت آزمون فرضیه‌های تحقیق از طریق توزیع پرسشنامه استاندارد سکوت سازمانی ون داین و همکاران (۲۰۰۳)، پرسش‌نامه هویت‌سازمانی چني (1983)، پرسش‌نامه صداقت سازمانی بوردیا و همکاران (2000) جمع‌آوری گردید و برای تحلیل داده‌ها از روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار Smart PLS استفاده شد. پایایی پرسش‌نامۀ مذکور با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روایی محتوا و صوری پرسش‌نامه نیز تأیید شد.  نتایج نشان داد بین هویت‌سازمانی با سکوت سازمانی کارکنان رابطه معناداری وجود دارد، همچنین صداقت سازمانی می‌تواند نقش میانجی‌گری بین هویت‌سازمانی و سکوت سازمانی را ایفا کند. لذا سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی با تقویت هویت‌سازمانی و ایجاد یک فضای صادقانه و شفاف، سازمان‌ها می‌توانند مشارکت کارکنان را افزایش دهند و به بهبود عملکرد سازمانی دست یابند.

کلمات کلیدی: هویت‌سازمانی، سکوت سازمانی، صداقت سازمانی، سازمان تامین اجتماعی

ارجاع به مقاله
میرزایی و., & عبداله زاده نامانلو ف. (1403). بررسی رابطه بین هویت‌سازمانی با سکوت سازمانی کارکنان با توجه به نقش میانجی صداقت سازمانی (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی). نشریه علمی رویکردهای پژوهشی نوین مدیریت و حسابداری, 8(31), 1759-1782. Retrieved از https://www.majournal.ir/index.php/ma/article/view/3058

  • دفعات مشاهده مقاله: 47
  • دفعات دانلود مقاله کامل : 53